Woonboerderij Raamsdonk

Naast onze prachtige zakelijke projecten willen we graag dit keer een particulier project in de schijnwerpers zetten. Deze oude boerderij is afgelopen jaar volledig verbouwd. Prachtige oude originele details zijn hierbij behouden, wat het maken van een lichtplan tot een interessante uitdaging maakte. Het team van Dutch Light Pro is er in geslaagd om het karakter van het pand te versterken en kunstlicht met daglicht te combineren.

Het team van Dutch Light Pro heeft nauw samen gewerkt met architecten Martine van der Wel en Marc Vermeulen van KuoStudio.

Architect Marc Vermeulen van KuoStudio over het ontwerp:
“Wij hebben gekeken welke ruimtes vroegen om verandering. De entree is zo ontworpen dat het een open heldere uitnodigende ruimte is geworden met een mooi ruimtelijk doorzicht naar boven. Daarnaast hebben wij licht en ruimte gecreëerd door de achterzijde van het huis te voorzien van een vide en een glasgevel die geheel verdeeld is over de twee verdiepingen. Dit zorgt voor een prachtig uitzicht vanuit de woonkamer én slaapkamer (op de eerste verdieping) over de tuin en verbindt binnen in zijn totaliteit met buiten. Door gebruik te maken van domotica kan o.a. de audio, verwarming en verlichting verfijnd geregeld worden”.

“Het eindresultaat is een plek, een ‘place to be’ die zo mooi, prikkelend en functioneel is, dat de bewoners er graag komen, zijn en blijven”, aldus Marc.