HTM Meppelwerf

Afgelopen december is het nieuwe remisecomplex inclusief service-, techniek- en opkomstgebouw voor de Haagse Tram Maatschappij opgeleverd aan de Meppelweg te Den Haag. Dutch Light Pro heeft hier de verlichting geleverd voor het terrein en de servicestraat aan BAM Bouw & Techniek, regio Zuidwest in samenwerking met Endenburg op advies van Valstar Simonis. 

De reden voor het nieuwe remisecomplex is de uitbreiding en vervanging van de bestaande trams in de regio haaglanden. Op deze locatie worden de trams gestald voor de nachtelijke uren en worden dan in- en uitwendig gereinigd.

Vanwege de speciale eisen (buitenklimaat, vocht en boven de bovenleiding gemonteerd(600 Vdc)) voor de verlichting in de servicestraat was Valstar Simonis naar een technische en energie‑arme oplossing, die ook nog eens een lange levensduur heeft.

Gedurende het proces kwam ook het verzoek om een voorstel te maken voor de verlichting op het terrein waar ‘op zicht’ wordt gereden met de trams en waar de trams inwendig worden gereinigd als deze langs de perrons zijn opgesteld. Ook daarvoor bleek Dutch Light Pro bleek de perfecte partner te zijn voor een firma die energiezuinige verlichting kon leveren en tevens een optimale lichtopbrengst kon garanderen.

Wie

BAM Bouw & Techniek

Endenburg

Valstar Simonis

Locatie
Den Haag

Jaar
2017