AFAS Experience Center

Afgelopen maand heeft Dutch Light Pro, na ruim een jaar aan voorbereiding, de opdracht mogen ontvangen voor het leveren van de verlichting voor het nieuw te bouwen AFAS Experience Center in Leusden. Op vrijdag 10 november 2017 jl. is de eerste paal geslagen en de oplevering wordt medio 2020 verwacht.

Eind 2016 kwam de vraag voor het ontwerpen van een lichtplan. Voor ons een bijzondere uitdaging, vooral in architectuur en functie. Want waar en hoe begin je? Eerst gewoon kijken naar wat er te zien is. En dan: doen! Het gebouw ontleden, ideeën op tafel leggen en vervolgens de beste ervan verder uitwerken naar “realistische beelden”. Om te zien of het kan en of het aansluit bij de verwachting. Een lichtplan dat passend is bij het AFAS DNA ; doen, vertrouwen, gek en familie.

En wat is er mooier dan deze reactie terug te krijgen?:
'Op advies van Valstar Simonis, zijn we voor een lichtontwerp voor het Afas Experience Center te Leusden in contact gebracht met Dutch Light Pro. Na een prettige kennismaking hadden we het vertrouwen dat er een goed lichtadvies uit de bus zou komen. Ik moet zeggen dat ontwerpster Anneloes Verstegen dit naar volle tevredenheid heeft weten waar te maken. Niet alleen zijn onze ideeën mooi verwerkt maar ook zijn er bijzondere extra’s toegevoegd die het plan volledig tot z’n recht te laten komen. Een prima samenwerking met een fantastisch resultaat.’
Steef van der Veldt, Architect


Even voorstellen.

Al geruime tijd werkzaam in “het licht”. Boeiend vak, nooit hetzelfde. Verschillende mensen met andere vragen en wensen. Want adviseren is vooral luisteren, en vertalen. Het beste ben ik met een potlood en papier. Schetsend “vertellen” wat licht in een ruimte kan toevoegen. Soms meteen in vorm, soms meer in een effect en soms gewoon in een praktische oplossing. Liefst al sparrend, want het eindresultaat moet het verhaal van alle betrokkenen zijn. Zo zie ik mijn vak en vul ik het in.

Prettig kennis te maken.
Arie Kraaijeveld