Licht valt je oog binnen, daardoor kunnen we waarnemen én het beïnvloedt je hormoonhuishouding. Dat een teveel aan blauw licht ’s-avonds je slaap verstoort is algemeen bekend. Maar dat zaken als lichthoeveelheid, de manier van inval en de lichtkleur je hele functioneren gedurende de dag en nacht beïnvloedt weet niet iedereen.  

Wist je dat daglicht op een zonnige dag ons wel 10.000 tot 20.000 lux geeft? (lux is de waarde waarin het lichtniveau dat op een oppervlak valt wordt uitgedrukt). Vergelijk dit eens met werken achter je bureau, waar de norm voor kunstlicht slechts 500 lux is.

Zeker in deze tijd waarin we ons meer en meer bewust worden van het feit dat een gezonde werk-, en leeromgeving ontzettend belangrijk is, is het goed om na te denken over het juiste licht.

Voor een bijdrage aan een gezonde werk,- en leerplek. Gelukkig komen er steeds meer producten op de markt waarmee we binnen een gezonder klimaat kunnen realiseren. Verlichting is daar een belangrijke factor in. In onze lichtplannen houden we daar ook rekening mee. Gezond werken en leren, vraagt om een integrale oplossing van ontwerp, techniek én de juiste producten. Daar dragen wij, als lichtspecialist graag aan bij.

Een fijne zonnige zomer gewenst.

Team Dutch Light Pro