Amsterdam Light Festival

In de maanden december en januari is de 7e editie van het Amsterdam Light Festival

De 53 dagen durende tentoonstelling staat dit jaar in het teken van het thema ‘The Medium is the Message’, de beroemde uitspraak van de Canadese wetenschapper Marshall McLuhan. De rol van licht in het overbrengen van een boodschap en de stad Amsterdam als medium voor het vertellen van bijzondere verhalen staan in deze editie centraal.

Voor meer informatie: www.amsterdamlightfestival.com

Scheveningen Light Walk

Waan je af en toe in een wonderbaarlijke sprookjeswereld. Winterse kou, donkere avond, passie en romantiek uit vervlogen tijden. Afgewisseld met de meest moderne lichttechnieken. Kortom, de Scheveningse Light Walk is een belevingsevenement waar je het nog lang over zult hebben. Een sprookje wordt waarheid!

 Voor meer informatie: www.scheveningenlightwalk.nl

Gouda bij Kaarslicht

Ieder jaar viert Gouda de feestelijke start van de kerstperiode met ‘Gouda bij Kaarslicht’. Een dag met veel hoogtepunten in muziek, theater, cultuur en entertainment. In 2018 valt deze dag op vrijdag 14 december. Als het donker wordt, gaan de lichten niet aan, maar worden in het oude centrum alleen kaarsen aangestoken. Het hoogtepunt van de dag is van 19.00-20.00 uur op de Markt bij het alleen door kaarsen verlichte, Middeleeuwse stadhuis. De burgemeester leest het kerstverhaal, de lichtjes in de enorme kerstboom voor het stadhuis worden ontstoken en duizenden mensen zingen mee met de kerstliederen.

Voor meer informatie: www.goudabijkaarslicht.nl