Verlichting is er in alle vormen en maten, mét en zonder kleur, van simpele inbouwspots tot indrukwekkende armaturen. Over dat laatste willen we het hebben, want wat maakt een armatuur tot een echte blikvanger?

Een blikvanger is bijzonder, vaak groot in omvang en valt direct op wanneer deze binnen het gezichtsveld valt. Denk hierbij aan een imposant bouwwerk wanneer je een stad binnen rijdt, het pronkstuk van een museum of unieke binnenarchitectuur in een gebouw. Ook een indrukwekkende lichtinstallatie kan een blikvanger zijn. Licht begeleidt het oog en trekt de aandacht. Combineer dit met een goed armatuurontwerp en je hebt een blikvanger die direct opvalt.

Waarom is een blikvanger goed voor de zaken?

Voor een bedrijf dient een blikvanger meer dan alleen een decoratief doel; het is ook goed voor de zaken. Omdat een blikvanger het eerste is waar men naar kijkt, bepaalt het ook de sfeer van de ruimte en is daarmee een uitbreiding op het visitekaartje van het bedrijf. Het laat een indruk achter op een ieder die er komt en het bedrijf zal er beter door herinnerd worden. Ook is een blikvanger spraakmakend. Gasten kunnen bij binnenkomst verteld worden over de lichtinstallatie. Deze kunnen dit op hun beurt weer doorvertellen binnen hun netwerk, hetgeen goed is voor klantenbinding en leadgeneratie.

De digitale voordelen van een blikvanger

Naast de fysieke ervaringen werkt een blikvanger ook goed in de digitale uitstraling van een bedrijf. Simpel gezegd; het zorgt er voor dat de organisatie meer gezien en beter herkend wordt.
Een blikvanger is ideaal om uit te lichten op de website en via sociale media, hetgeen ook een positieve indruk achter laat op mensen en de herkenbaarheid van de organisatie ten goede komt.

Op die manier werkt de blikvanger als een online uithangbord en marketinginstrument voor het bedrijf.

Conclusie

Een blikvanger bevordert de zaken op meerdere manieren en licht is hier een goed medium voor omdat het oog er direct op valt en de beleving versterkt.

Benieuwd hoe een blikvanger ook voor u een goede toevoeging zou zijn en op welke manier verlichting dit kan faciliteren of versterken? Neem dan gerust contact met ons op via de mail naar info@dutchlightpro.nl of bel ons op +31 (0)180 - 745 833.