St. Nikolaas Basiliek - Amsterdam

Wij zijn in 2017 benaderd door onze opdrachtgever, het bestuur van de St Nikolaas Basiliek in Amsterdam om te kijken hoe we de verlichting in de kerk konden aanpassen aan de huidige maatstaf en eisen en hoe we het energieverbruik konden verminderen.

We hebben diverse gesprekken gehad met de technische commissie over de wensen van het bestuur, toen de wensen duidelijk waren hebben we samen met Dutch Light Pro een afspraak op locatie gemaakt om te kijken hoe we het licht technisch en esthetisch het beste konden aanpakken. Dutch Light Pro heeft een voorstel gemaakt met armaturen van BEGA met speciale filters om de wandschilderingen in de breedte te kunnen aanlichten.

Na toestemming, in 2019 van het bestuur is er na een test van een lightontwerper van Dutch Light Pro en Erik van Lienden gekozen voor een specifiek lamel rooster van BEGA in een 15 watt ledarmatuur van BEGA. Na de test heeft het bestuur Bruens Electrotechniek opdracht gegeven om de hele kerk om te zetten naar led verlichting en de besturing uit te voeren met domotica.

Tijdens de uitvoering, welke in 1 dag moest worden gerealiseerd, is er close contact geweest tussen de uitvoerende monteurs van Bruens en Dutch Light Pro over de specifieke uitlichting om het resultaat te optimaliseren.