Louwman Dealer Groep - Rotterdam

Louwman Dealer Groep is onderdeel van Louwman Group en behoort met meer dan 70 vestigingen tot de grootste dealergroepen van Nederland. Louwman Group heeft afgelopen zomer in de regio Rotterdam de deuren geopend van het duurzaamste dealerbedrijf van Nederland. Op de nieuwe locatie aan de Schaapherderhof in Ridderkerk zijn de Toyota- Lexus- en Suzuki-activiteiten van de vestigingen in Rotterdam, Ridderkerk, Oud Beijerland en Poortugaal gecentraliseerd.

Voor Dutch Light Pro was het een mooie uitdaging om het lichtplan te maken en de verlichting te leveren voor de showrooms, de kantoren en het terrein. Uitgangspunt was om de identiteiten van de afzonderlijke automerken te versterken en de eenheid van het geheel te bewaken. Tevens diende voldaan te worden aan de hoogste BREEAM norm ‘Outstanding’. De opvallende vestiging, met langgerekte architectuur heeft als eerste Automotive bedrijf van Nederland het ontwerp certificaat BREEAM-Outstanding behaald.

BREEAM meet de duurzaamheid van een gebouw in de volle breedte. Hierbij wordt gekeken naar negen verschillende duurzaamheidcategorieën zoals management, gezondheid, energie, transport, water en materialen. Tijdens het gehele bouwproces, van ontwerp tot en met installatie, hebben we nauw samengewerkt met de opdrachtgever en met Lomans Capelle B.V. Het eindresultaat is een moderne showroom, waar lichttechniek en design samen één geheel vormen.