Ridderkerk, 7 september 2017 – Het Britse bedrijf Midwich Group Plc heeft vanaf heden een meerderheidsbelang in de Van Domburg Groep. Hieronder vallen Van Domburg Partners, Van Domburg Transport en Dutch Light Pro. Eigenaren Ed van Domburg en Rick ter Wee zullen hun rol binnen de organisatie blijven voeren en het resterende belang behouden.

Midwich is een specialistische audiovisuele distributeur voor de zakelijke markt met activiteiten in Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Australië en Nieuw-Zeeland. Midwich is geregistreerd aan de AIM (Alternative Investment Market) London Stock Exchange. De Groep is marktleider in Europa en heeft een rijke ervaring in het aanwerven van lokale bedrijven om vervolgens een verdere internationale groeistrategie te realiseren.

 Dutch Light Pro maakt samen met Van Domburg Partners (de grootste value add distributeur van audiovisuele oplossingen voor de zakelijke markt) en Van Domburg Transport onderdeel uit van de Van Domburg Groep. Door het betrekken van Dutch Light Pro vergroot de Midwich haar kennis in de (internationale) lichtmarkt. Eerder dit jaar heeft Midwich al de eerste stappen in deze markt gezet door Earpro S.A. uit Spanje over te nemen.

Ed van Domburg en Rick ter Wee, CEO Van Domburg Groep;

“Vanaf de start van de besprekingen was direct duidelijk dat deze combinatie een veelbelovende synergie gaat opleveren. Met onze sterke lokale positie en de steun van de Midwich Group zullen we in staat zijn onze groeiambitie te continueren. De brede kennis en internationaal leidende positie maakt Midwich voor ons een ideale partner. Wij kijken uit naar de intense samenwerking om de activiteiten in de Benelux-markt en daarbuiten verder te ontwikkelen en onze dienstverlening te optimaliseren.”

Stephan Fenby, Managing Director, Midwich Group;

“Met het verkregen meerderheidsbelang onderschrijft Midwich de ambitie om binnen de Benelux-markt de activiteiten uit te bouwen en is derhalve een logische vervolgstap in de voorgenomen internationale expansiestrategie. Hiermee is Midwich in staat om een bredere groep klanten in meerdere segmenten te bedienen. Onze groeiambitie kenmerkt zich door een combinatie van organische ontwikkelingen en geselecteerde overnames. Wij verwelkomen het Van Domburg Team met veel enthousiasme en kijken uit naar het gezamenlijk verder ontwikkelen binnen de dynamische en uitdagende audiovisuele- en lichtmarkt.”

Thomas Sumner, European Director, Midwich Group;

“Zoals bij alle Midwich-deelnemingen zal de focus liggen op het uitbouwen van de service en support naar onze klanten en leveranciers. Wij zijn verheugd met de beslissing van marktleider Van Domburg om toe te treden tot de Midwich Group. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking en de gezamenlijke investeringen in deze voor ons belangrijke regio.”

Over Dutch Light Pro
 
Dutch Light Pro is een advies- en projectbureau in de professionele verlichtingsmarkt. Onze benadering is projectmatig en gebaseerd op creativiteit en technische lichtkennis. De Dutch Light professionals ontwerpen hoogwaardige lichtconcepten in termen van duurzaamheid, onderhoud en TCO. Dutch Light Pro is actief in diverse segmenten waaronder retail, zorg, horeca en de zakelijke markt. De ambitie van Dutch Light Pro is groot en mag gerenommeerde bedrijven zoals Scotch & Soda en AFAS Software tot haar portfolio rekenen.

Over Van Domburg Partners
 
Gevestigd in Ridderkerk en met een team van ruim 60 medewerkers is Van Domburg als value add distributeur marktleider in de Nederlandse markt voor Large Format Displays en audiovisuele oplossingen voor de zakelijke markt. Van Domburg Partners voert een ruim portfolio aan toepassingen op het gebied van digital signage, collaboration en presentation voor meerdere marktsegmenten. Met onze ruime ervaring en merken als Samsung, NEC, Dynascan en AMX brengen wij partners bij elkaar en creëren nieuwe inzichten.

Over Midwich
 
Midwich Group plc is distributeur van audiovisuele oplossingen en document management-toepassingen voor de zakelijke markt met activiteiten in 9 landen: Verenigd Koninkrijk (Midwich, Holdan, PSCo, Invision en Owl Visual), Ierland (Square One), Frankrijk (Sidev), Duitsland (Kern en Stelly), Spanje en Portugal (Earpro), Australië en Nieuw Zeeland (Midwich Australië) en Benelux (Van Domburg Partners).

De groep heeft meer dan 650 medewerkers en langdurige relaties met meer dan 300 leveranciers waaronder Samsung, Harman, LG, Philips en NEC. Het uitgebreide productportfolio bestaat uit monitoren, projectoren, digital signage en printers. De groep is voor vele van haar leveranciers de enige of grootste distributeur in verschillende productcategorieën, mede door de jarenlange ervaring inzake techniek, kennis en kunde van de producten en oplossingen en resultaatgerichte klantenservice.

De groep heeft een klantenbestand van meer dan 10.000 resellers, waarvan het merendeel professionele audiovisuele integrators en IT resellers. Deze partners leveren producten en oplossingen aan onder andere de zakelijke markt, educatie, retail en hospitality klanten. De groep levert niet aan eindklanten en de producten en oplossingen worden voornamelijk toegepast binnen commerciële bedrijven en educatieve instellingen.

In 2016 werd 33% van de groepomzet behaald buiten Het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Een cruciaal onderdeel van de groeistrategie is verdere uitbreiding van de internationale operatie naar strategisch gekozen regio’s.